Gott nytt år!!!




Hoppas ni får en bra kväll alla!!!
Så gott slut och ett gott nytt år till er alla!!!!

Tisdag!

Ja idag har varit en ganska lugn dag. Varit och veckohandlat ( inte så kul dagen innan nyår. Fan folk överallt), varit på stan och kortat bandet till klockan jag fick och så har jag burit över grejor från databordet in till "skrubben" där vi ska ha datorn nu. Börjar ju som sagt bli dax att göra klart allt inför lill skrotens ankomst. Vill ju som ha sängen och allt det klart innan den kommer.
Och sen  när det va dax för middag va Göran inte alls sgen på pannkaka, så då åkte vi och åt thaimat istället. Mmm mmm mmm. Älskar thai. Särskilt vårrullar :-)
Nej nu ska jag titta lite på tv. Ha det bra alla!!


  Hur snygg är inte klockan då?? :-)  En Storm. Lite svårt att se för det blänker så mycket. Men men............

Magen v34




Tillbaka igen....

Ja nu har det blivit uppehåll igen. Varit mycket nu över helgerna som ni säkert förstår.
Julen firades här hemma med mamma, pappa och syrran. Lugnt och skönt. Riktigt mysigt va det. och kul att få fixa och dona här hemma själv i år. Fick en massa fina julklappar oxå. Utav älsklingen fick jag en super snygg handväska, ett par Snö örhängen och ett Snö halsband. Lite bortskämd är jag allt hihihi....
På juldagen kom barnen hit så då blev det att fira "julafton" igen med paketöppning och allt. Dom verkade väldigt nöjda med allt dom fick. Och så fick dom Guitar Hero World Tour tillsammans, så nu spelas det hej vilt här hemma. Just nu sitter dom fyra stycken inne i vardagsrummet och spelar i deras band *skratt*. Så söta så......
Sen fyllde jag ju år i går. Hela 25år!! Börjar bli gammal nu hahaha..
Så då kom hela familjen hit igen. Inkl farmor, farfar, mormor och morfar. Så då blev det ju fika då så klart. och rundvarndring i huset. Ingen av dom har ju hunnit varit hit än. Så då fick jag ju en massa bra presenter då oxå så klart. Fick bla en super snygg klocka av mamma, pappa och syrran. Ska lägga upp en bild sen.

Och idag har jag varit på stan en sväng och handlat lite till förlossningsväskan. Så nu är den packad och klar. Nästan. Bara nån fler grej som ska ner. Lika bra att vara förberedd. Man vet ju aldrig när lillskroten bestämmer sig för att komma ut..ler...

Nej nu ska jag lägga mig och dö lite på soffan.
Lägger in lite bilder från jul oxå..
Ha det gott!

                         

v34

Vecka 34 - 29 dec - 4 jan 2009
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

23 dec

              

Ja imorgon är det julafton då.. Den rätta julkänslan har som inte riktigt infunnit sig än, men jag hoppas den kommer när vi har klätt granen och slagit in alla julklappar.
Har iaf gjort klart äggen och rödbetssalladen. Så det är bara skinkan kvar. Och ja vi ska ha fler grejor på julbordet, men mamma har gjort några saker oxå, som tex sillen.
Sen vet jag inte hur mycket mer jag ska göra idag. Om jag bara fixar klapparna och granen och gör resten imorrn. Dom skulle ju inte komma förens kanske vid tolv imorrn så kliver jag upp vid nio så hinner jag ju göra klart resten då.
Va på ultraljud idag igen. Liten flöljer min kurva fint. Väger nu ungeför 1,8kg. Så barnmorskan gissade på att den skulle väga ca 3,2kg vid födseln. Låter lagomt tycker jag :-) Sen såg man nu att den har en massa hår i nacken hihihi.. Blir kanske som mamma då och föds med en jätte kalufs *fniss*
Nej nu ska jag slå in Görans julklappar innan han kommer hem igen..

Ha en riktigt God Jul nu allihopa!!

Johanna!!

Vad tror du om att ha det så här då Johanna? Enkelt men ändå väldigt fin tycker jag...


Och tänk om man hade figur att ha den här.... Dream, dream, dream ;-)





Hahaha

Nu har jag fått banner från flera håll att jag inte uppdaterar igen. Bäst jag gör det då hahahah...
Ja idag har vi haft lite träning med Selma här hemma. Är i en period nu när hon är rädd för allt, Som idag tex blev hon rädd för skurhinken, som hon alltid förut ska ha attackerat och lekt med... Men inte idag inte. Så då fick hon träna att hämta godis som låg på hinken och nån som låg i. Det tog tid ska kag säga er, innan hon vågade men till sist så gick det. Blev så glad över allt beröm. Söt Stina våran hihihi.. Så vi får väl se hur det går nästa gång vi tar fram den.
Och det ska bli intressant att se om hon kommer att vara så här fjantig över allt när hon löpt första gången. Nån som har nån erfarenhet av det här??

Va iväg och jobbade nån timme idag oxå. Och så har vi städat hela huset, bäddat i nya sängkläder i alla sängarna osv. Och igår gjorde jag inlagd lax. Så vi börjar närma oss att vara klar inför jul. Men det blir fullt upp imorrn ändå med att göra klart allt. Granen ska kläs, klapparna slås in, rödbetssallad, skinka och ägg ska göras. Tänkte förbereda fikat lite tills mamma, pappa och syrran kommer. Lägga på dukarna kanske. Handla frukt, julklapp till Selma, ljus och marschaller.
Sen hade jag velat locka håret på julafton. Men locktången jag har hemma funkar inte riktigt nu när jag har så kort hår, så jag funderar på att köpa rullar och testa hur det blir. Tant-varning hihihi....
Som ni ser, fullt upp. Blir ingen sovmorgon här inte...skratt...

Nu är det snart dax för Simon och Thomas. Roliga dom där två...


                                   

Fredag kväll...

Ja då va det semester då.. Eller ja inte riktigt.. Ska in en sväng på jobbet och betala ut lönerna och lite annat. Sen är jag ledig i typ två och en halv vecka. Fy fan va härligt det ska bli.. Det behöver jag...
Nu har vi iaf ätit lite tacos så nu blir det väl till att sätta sig framför tv:n. Vet inte riktigt vad det blir dock...
Idag kom en kille från verkstan och lämnade en "fruktkorg" till Göran. Brukar alltid få en julklapp där i från, och en fruktkorg är ju aldrig fel. En flaska cider, lite ost och kex, lite godis och så frukt så klart. Ibland är det bra att äga taxibilar och vara på verkstan ofta hahaha....


Svårt!!

Hur ska man kunna välja mellan allt fint :-)
Titta på allt det här bara...

   

   

Förkyld!!

Ja jag är ännu mer förkylt idag. Har inte kunnat sova nåt inattt. Ögonen rinner konstant och jag har ont i hela kroppen. Hatar det här. Har inte tid. Vill ju må bra och mysa en massa nu innan jul. Morr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BM

ja då har jag precis varit till bm då. Gick så där. Lillskroten växer visst inte riktigt som den ska. Tur att jag ska på tillväxt ultraljud på tisdag så man får se mer ordentligt. Är ju inte direkt 100% med bm "mättest". Men lillhjärtat pickade på som tusan iaf.
Sen fick jag med mig ett bälte hem oxå som jag ska testa. Hon trodde inte att det va foglossningar jag hade utan att det satt i ligamenten, men jag ska testa iaf. Kanske hjälper nåt.
Förkyld som fan är jag oxå. Så jävla less. Men idag måste jag försöka mig ut på stan och handla dom sista julklapparna. Pust!! Vill bara åka hem och lägga mig under täcket och läsa.. Och jag gruvar mig redan för att stå och steka pannkaka idag. Och så ska vi iväg och handla mat ikväll inför jul. Ska bli super kul. Not!! Men men.. det måste ju göras och jag vågar som inte vänta så mycket längre heller. Då kanske skinkan har tagit slut vilket vore en STOOOOOR katastrof.

Skitväder

Ja fy fan.. Nu är det töväder oxå. All snö som låg så fint på träden är borta och det har blivit snorhalt ute. Typ is på snön och slask mitt inne i stan. Och så är jag förkyld oxå. Ingen bra dag! Hade ju tänkt träna idag, men det blir varken det eller promenad. Vill ju inte riskera att halka ute heller när det är så halt. Tänk om man ramlade på magen. Usch va hemskt! Nej så idag är det nog bara till att ta det lugnt. Inte helt fel det heller hihihi..
Ha en bra dag alla!

Tävling





"Jag är med och tävlar hos Isa och Diana om en lyxig överraskning! Var med du också!"

Fina

Hittade lite saker jag hade kunnat tänka mig. Sött luciatåg va? Och superfina julgranskulor. Har bara det och ljus i min gran. Och så några istappar. Tycker inte om glitter osv, så dom här kulorna skulle passa bra i min gran :-)

 



Ont

Ja jag har ont. På riktigt. Är så brydd om det är foglossningar. Kunde inte sova i natt för allt gjorde ont. Och jag kan inte lyfta benen längre. Men jag ska ju till bm på torsdag, så vi får väl se vad hon säger.. Inge kul iaf.
Men jag va ute och gick en liten sväng förut ändå. Men det går rätt långsamt nu. Men jag är så jäkla trött oxå så jag måste ut och få lite frisk luft, och förhoppningsvis hjälper det lite...

Har precis kollat på Miami Ink oxå. Så jäkla sugen att tatuera mig. har velat göra det i flera flera år, Va ju på väg här för bra många år sedan, men då fick jag min diagnos och då förbjöd dom mig. Sen har det varit stopp från läkarna. Men nu efter graviditeten måste jag nog fråga igen hihihi. Vill så gärna!!

Uppdatering

Ja nu kommer den äntligen hihhi.. Har ju som sagt varit på Idol-finalen i helgen. Va riktigt kul faktiskt. Sjukt mycket folk och mycket drag. Och riktigt kul att äntligen få träffa Madde igen. Alldeles för länge sedan. Men vädret i Sthlm va ju under all kritik, Inte lätt att få nån julkänsla där när det bara regnar och är grått och gröna gräsmattor. Fy va trist!
På lördagen hann vi in på Globen en sväng och tittade lite i affärer innan det va dags att åka nott över igen, Tog tåget till Ånge till mamma och pappa där Göran skulle hämta mig på söndagen.
Så efter jag vaknat upp i Ånge åkte jag till Johanna en sväng och hälsade på. Där bjöds det på amerikanska pannkakor, chokladsås och frukt. Mmmm mmm mmm. Inte alls dumt :-) Alldeles för länge sen vi sågs oxå. Hoppas vi hinner ses nåt mer innan liten kommer. Och så hon får se huset :-)
Här kommer lite bilder från helgen :-)

          

       

   

Snart...

Ska snart uppdatera.. Hatar bloggar som inte uppdateras. Mycket nu, men jag återkommer så fort jag kan. Ha en bra dag så länge..
Kram

v32

Vecka 32 - 15 dec - 21 dec 2008
Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Pepparkakshus

Ja idag har det blivit lite allt mjjligt gjort. Jobbat, gjort pepparkakshus, varit på föräldrarkurs, färgat håret och packat. Fullt upp som vanligt. Har redan en liten klump i magen för att jag ska vara borta från älsklingen i två nätter. Hatar att sova utan honom vid min sida. Usch!!
Nej nu ska jag gå och passa på att pussas en massa. Återkommer efter helgen. Ha en bra helg alla!!

   Inte så snyggt, men men hahahaha...

Vinter på riktigt..

Ja det verkar verkligen som om det blir vinter på riktigt i år. Jättemycket snö och typ 16 grader kallt. Mycket mer vinter än så kan det väl inte bli.. Hoppas nu bara att det håller sig. Skulle bli så j*vla ledsen om det skulle hinna börja tina bort innan jul. Men det tror jag inte..
Igår bakade jag lite igen. En mjuk saffranskaka med hackad dajm på toppen. Blev super god. Så nu är jag som klar med baket till jul. Känns jätte skönt. Nu är det bara maten som väntar :-/
Va och klippte mig igår oxå. Det blev bra. Återkommer med bild senare. Ska nämligen färga det ikväll tänkte jag. Har faktiskt köpt en röd färg som jag tänkte slänga i julen till ära. Göran tycker verkligen inte om det för exet hade rött hår, men han får stå ut över jul, för sen blir det mörkbrunt igen hahaha.
Hade tänkt träna idag efter jobbet oxå, men jag skiter faktiskt i det. Åker hem och går ut med Selma en sväng istället. Och min sjukskrivning går ju ut på söndag, och blir det inte förlängt så måste jag ju passa på att vara hemma lite idag :-) För imorgon drar jag ju till Sthlm för Idol-finalen. Iiiiihhh!!! Ska bli sjukt kul. Hittade en klänning i graderoben som jag kunde ha oxå. Very nice!
Nej nu ska jag ringa till försäkrningskassan. Wish me luck!

Magen v31

       

Chokladkola

Ja jag har gjort lite chokladkola ikväll. Står ute på bron och kallnar nu. Hoppas det blir bra bara. Har aldrig gjort det förr. Så vi får väl se, Och det som skulle ta 20min enligt receptet, tog mig en timme hahaha.. Ville ju inte gärna koka det för hårt så det kokar över...
Va på gymet efter jobbet idag oxå. Så skönt. Och sen när jag kom hem tog jag med mig Selma ut och gick en sväng. Gick bort på fotbollsplanen för jag tänkte släppa henne lite.. Men hon tyckte inte alls att det va nå kul idag. Alldeles för kallt. Hon ville bara gå hem igen hihhi.. Selma tycker inte om att vara ute när det är 14 minusgrader. Men det gör inte jag heller så värst :-)
Nej nu ska jag sätta mig och titta på Apollos hemsida och drömma mig bort lite ;-)
Trevlig kväll alla!!

Namnförslag

Ni får mer än gärna komma med förslag på pojknamn. Vet ju inte säkert att det blir en pojke, men vi tror det :-) Och det är jätte svårt att komma på namn tycker jag. Tjejnamn har jag flera men inget killnamn. Så kom gärna med förslag. På gamla svenska namn....

v31

Vecka 31 - 8 dec - 14 dec 2008
Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Måndag igen...

Ja då va helgen över igen då... Varit dåligt med bloggandet några dagar nu..
I fredags åkte jag ju som sagt till Östersund för att hälsa på syrran. Åh det va så himla mysigt. Alldeles för kort bara. Hade gärna stannat och myst lite längre. Blev en massa julklappar handlade iaf. Så nu är jag nästan helt klar. Nåt som fattas bara :-)
I lördags när jag kom hem städade vi huset. Börjar bli jobbigt nu. Tror jag börjat få foglossningar. Svårt att säga när jag inte varit i den här situationen förut, måste höra med bm nästa gång jag ska dit.  Och sen så fort jag gör nåt nu så får jag sammandragningar. Men men, det ska väl kännas att man är gravid hihihi..
I går så va vi först och tittade när Tom spelade handbollsmatch och sen va vi på klassfest med Ida. Hade en liten teateruppvisning. Så himla sött :-) Synd bara att en viss person va där. Mådde illa i två timmar. Morr!!!!!! Tål inte se människan. Helt j*vla störd. Men annars va det trevligt.
Och på fredag smäller det. Då bä det av mot Sthlm. Och det blev finalen till idol vi ska på iaf. Inte alls dumt :-) Ska bli hur kul som helst att träffa Madde. Alldeles för länge sen nu.
Nej nu är snart lunchen slut så det är väl bäst man jobbar lite igen ;-)
Ha en bra dag alla!


Och bättre sent än aldrig :-)  

Vilken morgon!!

Ja vilken start på dagen det blev idag då. Skulle ut och starta bilen imorse så den skulle bli lite varm innan vi skulle åka. Men då startar den inte. Dåligt batteri. Har ju köpt ny (begagnad) på bilfirma så det va bara att åka upp så dom fick byta till ett nytt batteri. Tack gode gud för garanti, det där vill man inte betala själv.
Så eftersom jag fick sitta på bilfirman i en halvtimme ungefär så kom jag ju för sent på jobet, vilket resulterar i att jag måste stanna lite längre idag. Inte bra. Har mycket inplanerat idag som jag måste göra. Och det är så jäkla stressigt nu när Göran kör taxin igen. Han har ju så olika arbetstider nu. Och den här veckan slutar han sex, vilket alltid blir försenat, vilket gör att jag måste rodda allt hemma. Hämta ungar på fritids, laga mat, diska, skjutsa på olika aktiviteter, läsa läxor osv osv osv. Och där i mellan vill jag ju som helst hinna träna lite, gå ut med Selma oxå. Och idag måste jag även iväg och handla mat. Stressigt för Elin Jonsson nu.
Nej nu måste jag jobba vidare så jag hinner iväg och träna.

Snö snö snö och åter snö..

Ja det verkar inte som om det vill sluta snöa. Vi har verkligen hur mycket snö som helst nu. Men idag har vi iaf varit och köpt en snöslunga. Stackars älsklingen kommer ju att ha ihjäl som om det fortsätter så här. Har ju rätt mycket att skotta ska ni veta. Så en snöslunga va han värd hahaha...

Blev lite gravid yoga idag när jag kom hem. Va mening att det skulle bli gymmet, men det strulade till sig. Så det fick bli yoga istället. Har gjort det nån gång nu och det är riktigt skönt faktsiskt. Men det är fasiken inte lätt alltså. Men jag gör mitt bästa. Skulle behöva göra det lite mer ofta bara...
Men imorrn blir det gymet med Petra iaf.  Skulle vara skönt att ta en promenad oxå. Få lite frisk luft. Får se om jag orkar ut nåt ikväll.

På fredag ska jag åka till syrran och hälsa på. Ska bli hur kul som helst. Mysa lite. Och så ska vi ju så klart på stan på dagen. Lite julklappsshopping står på agendan. Och så skulle jag vilja köpa nåt nytt att ha på mig på jul.
Får se vad det blir.....
Nu måste jag hämta Ida på fritids.
Ha det gott!!

Jag tävlar igen

Jag tävlar i Tumadres blogg om ett presentkort värde 1000:- hos http://click.affiliator.com/click/a/10248/b/6739/w/14107/p/336/ 
Var med och tävla du också!

v30

Vecka 30 - 1 dec - 7 dec 2008
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Tävling





"Jag tävlar om ett presentkort värde 300:- hos MeLike Muppsan´s blogg. Tävla HÄR du oxå"

Tisdag

Ja då va man tillbaka på jobbet igen då. Va ju till stan igår för att träffa läkaren på specialistmödravården. Det gick bra. Fick svar på alla mina frågor. Kommer att måsta förlösas i Sundsvall pga av min sjukdoms historia som gör att mina värden inte är så bra. Så dom vill att jag ska vara nära till labb för att kunna fylla på både blod och trombocyter och för att jag ska vara nära min  specialist läkare på hematologen. Och så pratade vi lite om hur det skulle bli om det skulle bli akut, ska jag åka ambulans in osv. Men som sagt det kändes bra allting. Och när vi ändå va där så fick vi en rundtur på både förlossningen och bb. Va jätte fina lokaler. Alldeles ny renoverat. Men jag måste säga att jag helt plötsligt blev j*vligt nervös inför förlossningen. Belv så himla verkligt lixom när barnmorskan visade rummet, lustgasen, badkaret osv hahhaha. Det blev, shit, jag ska f*n föda snart. Jag vill inte!!! *skratt*
Och så frågade hon hur jag hade tänkt med bedövning och sånt och jag har som inte riktigt börjat tänka på det än. Men det är nog dax att börja göra det. Måste prata med bm nästa gång jag ska dit. Man vet ju aldrig, Liten kan ju komma när som helst.
Måste ringa till försäkringskassan oxå och höra med dom när man får något besked om ersättningen för sjukskrivningen. Har ju som inte direkt råd att vara hemma om jag inte får nån ersättning. Då är det väl bara att jobba tills dom får bära hem mig. Eller på sjukan. Är ju så jäkla svårt med försäkringskassan nu för tiden.
Nej nu måste jag jobba vidare. Fakturor att skicka. Ha en bra dag alla!!


RSS 2.0