Sista april!!

Jaha då va det sista april då. Har varit kanon väder hela dagen men nu när vi alldeles strax ska åka till Tommy och Rosie och grilla och ha lite majbrasa, så börjar ju det så klart att mulna på. Men varför är man ens förvånad. Det är ju så gott som aldrig bra väder på sista april. Så himla trist.

Va ner på stan en sväng förut så jag köpte äntligen ett sånt där babyalbum där man ska skriva i en massa saker. Första leendet, födelsevikt osv. Köpte en med Bamse. Så himla fin :-) Hoppas bara man är duktig på att fylla i den sen bara. Så man inte slutar efter ett år eller nåt. Men vi får väl se,

Har precis badat Signe och satt på henne fina kläder dagen till ära. Hade fått paket från moster med posten idag med en ny klänning. Så himla söt. Måste man ju så klart ha på sig hihihi...
Men lill skrtan somnade här bredvid mig nu så jag la henne i sin säng för hon passa på att sova lite medans vi gör oss i ordning och innan vi ska åka. Får vi hoppas på att Signe har en bra kväll sen bara så hon inte tänker skrika hela kvällen. Hon är nämligen lite kinkig nu på kvällarna. Men men, inte så mycket att göra åt annars..

Lite bilder på lill skrotan bjuder jag på idag :-) Moster måste ju få se hur jag växer.
Ha en bra kväll nu alla!!






Vilken helg

Ja jag har haft en hur härlig helg som helst.
Det började med att jag och Rosie va ner på loppisen och kikade lite. Köpte ett skåp som jag ska ha inne hos Signe för 40:-  Inte så dumt va. Lite målafärg och nya knoppar till det så får jag mycket skåp för otroligt lite pengar. Tror det kommer att bli jätte fint när det är klart. Kul oxå att inte ha ett klasiskt Ikea- skåp.

Efter det så satt jag och Signe ute i det härliga vädret. Va ju verkligen riktig sommar värme. Hur härligt som helst. Och när jag sitter där och ger Signe mat så svänger det upp en röd Volvo på gården som jag inte kände igen. Och vilka kliver ur om inte mina släktingar hemifrån, systarna Hjalmarsson. Hur kul som helst. Kan inte komma ihåg när jag såg dom sist. Och dom hade med sig en massa fina presenter. Superfina Bamse-kläder och en handduk med Nalle Puh där Signe va broderat. Så himla fint. Tack så mycket!!
Tyvär kunde jag inte bjuda på middag så det blev bara lite fika. Men nästa gång blir det :-) Hoppas verkligen det blir fler gånger. Gud va roligt det va att se er. Signe hälsar att hon saknar er :-)

Sen på söndagen va vi ner till Tommy och Rosie. Göran hjälpte till att dra ris och sånt till majbrasan vi ska ha på torsdag och jag hjälpte Rosie att kratta. Härligt jobb i solen...

Nej nu ska jag fortsätta se House..
Ha det gott!!

Bilder på besöket :-)




Fredagkväll

Ja då va det bara tjejerna hemma ikväll då. Göran jobbar natt i natt så det är bara jag, Ida, Signe och Selma hemma. Inte så dumt. Sitter just nu och tittar på Underdog och äter lite chips....

Har haft en super härlig dag. Petra kom vid kvart över nio imorse och då tog vi barnvagnarna och Selma och gick ut på promenad. Gick förbi Westerlunds där vi satt ute och åt lite frukost. Macka och te.. Sem gick vi förbi biblioteket och ammade lite och sen fortsatte vi vår promenad. Vi va hemma hos oss igen vid kvart över tolv. Super härligt :-)

Sen på eftermiddagen va jag ner på stan en sväng. Skulle ner på apoteket men jag passade på att gå in på Lindex och Kappahl och hittade en massa fina kläder åt Signe. Lill skrotan börjar ju växa ut sina kläder nu. Min lilla tjockis :-) hihihi...
Det här blev det iaf..
Vad tycks??



Nej nu ska vi titta på Talang.
Ha en bra fredag kväll nu!!


 

Nybadad

Ja nu är lill skrotan nybadad. Hon är så himla söt alltså. Hon verkligen gillar att bada. Plaskar vatten över hela badrummet hihi...
Hann aldrig läsa nån Amelia idag heller. Så nu funderar jag på att gå upp och lägga mig tidigt istället. Är ju ändå inget bra på tv:n på torsdagar. Brukar se Medium men det är inte direkt nåt jag "måste" se..

Imorrn bitti ska jag och Petra ut och gå.. Ska bli kul att prata av sig lite..

Sov gott!!


Efterkontroll

Ja då ska jag alldeles strax iväg på efterkontroll. Får jag se om jag får godkänt efter mina knipövningar eller om det blir bakläxa hihihi..

Varmt och härligt ute idag igen. Känns verkligen som vår nu. Tussilago överallt och det är knappt nån snö kvar på gräsmattan. Så himla härligt. Får se om jag kanske sätter mig ute på bron och solar lite när jag kommer en från mödravården... Fick ju en Amelia i måndags som jag inte hunnit läsa heller..

Ha en fortsatt bra dag alla!!

Mitt i maten

Tänkte hinna slänga in ett inlägg medans jag håller på med maten. Blir korvstroganoff idag. Men jag insåg precis att jag hela dagen trott att det är torsdag, vilket gjorde att när jag va och veckohandlade så handlade jag inget vi ska äta imorrn *fniss*... Så det blir nog till att åka på affären imorrn igen. Pust!!

Har gjort mer pizzabullar idag oxå. Tom ska på handbollscup i Norge i helgen så han ska ha med sig såna i matsäck. Mums mums!!

Ikväll blir det Body Balance igen. Känns inte så jätte inspirerande eftersom jag fortfarande har en jäkla huvudvärk. Men men.. Nu är det dax att käka!!

Vad äter ni till middag idag??

Kavaj

Är lite sugen på att köpa en kavaj. Snyggt tycker jag. Man måste bara passa sig så det inte blir för mycket " american stay at home mom" bara :-) Vill ju inte se ut som en tant..ler..


Tisdag

Ja idag har jag sytt gardinen till Signes lilla rum iaf. Blev väl kanske inte den snyggaste gardinen i världs historien, men den blev bra. Nu är det fint där inne :-)
Men det blev igen putsning av de andra fönstren. Jag och älsklingen har målat i hallen hela eftermiddagen. Skönt att det äntligen händer nåt där igen. Längtar tills det blir klart. Kommer att bli så fint.

I övrigt har jag inte gjort så mycket. Va som vanligt ute och gick imorse bara. Senare i veckan ska jag ut på en liten längre tur med Petra. Blir nice. Och sen ska jag anmäla mig och Signe på babysim. Dom har de på måndagar på Österåsen. Petra hade kollat upp det och barnet va tvungen att vara minst två månader och väga minst 4kg, och den gränsen klarar ju Signe galant :-) Ska bli kul att testa på. Signe tycker ju iaf om att bada hemma i badbaljan.

Nej nu är det NCIS som gäller.
Ha det gott!!


Huvudvärk!!

Har så jäkla ont i huvudet. Vissa dagar märks det verkligen att man inte får sova hela nätterna. Och då vet jag att jag ändå är väldigt bortskämd med Signe. Hon kan ju sova från nio-tio på kvällen tills fem halv sex på morgonen när hon äter första gången. Så jag får ju sova rätt mycket ändå. Men efter hon har ätit då på morgonen så små sover hon bara lite grann tills vi kliver upp vid typ åtta- nio. Bara ibland som jag kan få henne att sova fram tills nio halv tio. Ifs tycker jag ju att det är skönt att kliva upp och gå direkt på morgonen. Och så man får något gjort då :-)

Idag har jag iaf varit iväg och köpt gardintyp. Ska sy gardin till Signe. Så om det är bra väder imorrn tänkte jag putsa alla fönster i vårat/Signes/datarummet och byta gardiner osv. Vill ju som börja få lite vår här hemma nu.. Och jag får som ta lite i taget eftersom det är lite svårt att göra en massa på en gång. Ni som har barn förstår nog vad jag menar, eller hur??

Nej nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. 21.00 :-)

Sov gott alla!


TÅ bilden

Den här bilden va i Tidningen Ångermanland igår.  Visst är dom fina?? :-)


Bamse igen :-)

Ja det kan inte hjälpas. Tycker verkligen kläderna med Bamse är hur söta som helst. Vill ha vill ha vill ha!!! :-)

     

Blåsigt!!

Ja det blåster fortfarande som storm ute. Har faktiskt inte varit på nån promenad idag. Hade ingen lust alls. Men det blir iaf Body Balance ikväll. Ska bli nice.
Annars har dagen varit lugn. Städat lite och målat om några krokar i hallen. Dom som bodde i vårt hus innan oss måste ha älskat blått för allt är i blått. Tapeter, krokar, målningar osv osv. Snark! Och jag som inte alls gillar blått. Jobbig sits haha.

Igår fick vi besök av Tommy och Rosie och tjejerna. Alltid lika kul. Jag och Rosie bestämde oss för att gå på loppis nästa lördag. Är ute efter en byrå som jag kan ha inne hos Signe med hennes kläder i. Tycker inte att vi har råd med en ny, så jag hoppas på att hitta en gammal och istället satsa på att måla den fint. Håller tummarna för att jag ska hitta en.

Nej nu måste jag gå och göra mat inna det blir för nära på träningen.


Bild på skrotan när hon är med mamma i köket och lagar mat :-)


Fredags middag!!

Ja idag känner jag mig lite huslig igen. Idag blir det hemma gjorda hamburgare med egen bakade hamburgebröd. Hoppas det blir gott. Hamburgare har jag jag ju gjort förut men aldrig hamburgebröd. Men det är ju alltid godare när man gör saker själv iställer för att köpa. Oftast iaf :-) Sist jag gjorde pitabröd blev det kanon.

Idag har jag och lill skrotan varit på BVC för vägning och mamma samtal.Gick jätte bra. Lill gumman väger numera 4650g och är 57cm lång. Hon har nästan gått upp ett kilo på tre veckor. Ersättningen gör ju tydligen gott. Och tanten tyckte att jag gjorde helt rätt att ge henne lite ersättning när jag berättade hur det va som, så det va ju skönt att höra. Är ju lite känsligt det där. Det känns ju som om man inte riktigt räcker till, så det är skönt att få höra från nån som jobbar med det att man gör rätt.

Nej nu måste jag återgå till maten. Bröden har jäst klart nu så domska in i ugnen. Ha en riktigt bra fredag kväll nu alla!!

Lite uppdatering

Ja då va det ett tag sedan då.. Inte haft nån inspiration att blogga.
Påsken har iaf varit väldigt bra. På långfredagen va vi i Ånge på påskmiddag. Alltid lika härligt att vara hemma.
På påskafton va vi till Görans mammas stuga på dagen. Åkte lite skoter och grillade osv. Hur härligt som helst. Va riktigt kanon väder. Eva-Lisa passade Signe över dagen oxå och det va faktiskt riktitg skönt. Fick slappna av lite grann. Kändes super skumt att inte ha Signe hos sig, men som sagt, ganska så skönt med en liten paus. På kvällen fick vi sen mat hos Eva-Lisa.
Sen på påskdagen slappade vi mest. Målade lite ägg och sånt och sen på kvällen va vi till Görans syster och åt.

Idag har jag oxå bara slappat. Va ute och gick en svng på förmiddagen, sen va jag och vecko handlade och nu har jag legat uppe på sängen och tittat på film. Inte så dumt :-) Va tänkt att jag skulle på Body Balance ikväll oxå, men Petra va sjuk coh skulle inte gå och då hoppar jag oxå över. Går på söndag istället, vilket passar mig rätt bra för då kan jag  passa på att fixa en sockerkaka tills imorrn. Min mormor och morfar kommer nämligen och hälsar på, och jag måste väl ha nåt att bjuda på..ler..

Nej nu måste jag gå ner och laga lite mat innan det blir för sent.

Skärtorsdag!!



Jaha, har alla varit iväg idag nu då? :-) jag va iväg en liten sväng på eftermiddagen hihhi..

Idag har jag varit lat. Inte varit ute på nån promenad. Hade verkligen igen lust. Regnade och va så super trist. Så jag har städat och sånt istället. Och nu snabb bloggar jag lite innan jag ska gå ner i duschen. Tänkte spara lite tid imorgojn bitti när vi ska till Ånge :-)

Måste bara berätta om en sak jag gjorde igår. Huslig som jag är hihi... Ska ju ut och åka lite skoter på lördag så jag tog och gjorde pizza bullar som vi ska ha med oss som picknick. Och dom blev hur goda som helst. Kan jag helt klart rekommendera...
Nej nu ska Signe äta.. Återkommer nog nästa gång på söndag skulle jag tro.

Ha en riktigt bra Påsk Helg nu allihopa!!


Body Balance

Ja ikväll har jag varit på Body Balance för första gångern. Jag gillade det. Mycket! Svårt bara att hänga med i alla postitions namn osv, men bara jag fått kläm på det så tror jag att det där kommer att bli super. Och så pratade jag med några instruktörs tjejer när jag kom dit, och jag får absolut inte börja styrketräna förens tidigast 3 månader efter förlossningen. Känns rätt skönt. Och att höra det från dom :-) Nu kan jag sluta tänka på det ett tag iaf..... Har annat att tänka på. Som tex att inte amningen funkar så bra. Eller det går jättebra på natten och fam tills eftermiddagen. sen sinar det lixom. Det kommer typ ingenting och stackars Signe blir ju förbannad och är hungrig. Idag kommer hon att ha fått ersättning tre gånger totalt. Känns inte bra, men vad ska jag göra då. Lill gumman kan ju inte vara hungrig.
Och jag fattar inte varför det är så här. Alla säger ju att så länge dom ammar så produceras det mjölk och ju oftare dom suger desto mer mjölk. Men det stämmer ju inte på mig. Hon får ju fortfarande suga på bröstet innan hon får ersättning, men inte får jag nån mer mjölk för det inte.. Hmm!!!

Nej nu verkar det som om Signe vaknar.
Sov gott alla!!

Till Signe

Hittade det här på HM. Skulle vara fint på Signe till sommaren :-)


   

Tävling





"Jag är med och tävlar var med du också och vinn ett kit med shampoo och balsam som passar just dina behov i bloggen Muppsan.com. I samarbete med Rut och Karl bloggarna: Härnösand, Örnsköldsvik och Rut."

Fortfarande ingen sol

Nej det är så jäkla tråkigt. Vill ju att det ska vara sol så jag kan sitta ute och mysa med Signe. Men icke.
Va iaf ute och gick imorse. Eller på förmiddagen. Fick sova ända tills halv tio idag. Super skönt. Men det kändes lite konstigt eftersom jag är van att kliva upp halv åtta, åtta.
 Sen har jag varit ute och plockat björkris. Så nu har jag världens största "bjökrisbukett" på bron med påsk fjädrar i :-)

Imorrn ska jag gå på Body Balance med Petra. Ska bli kul, Har velat testa länge men inte kommit mig för. Ska bli intressant och se hur man klarar av det oxå. Man är ju smidig som ett kassaskåp :-)

Nej nu ska jag gå och göra pannkakssmet.

Slapp söndag

Ja idag händer det inte mycket med Elin Jonsson. Sitter nere i vardagsrummet, tittar på Brothers and Sisters och surfar lite.. Inte ens en promenad har det blivit idag. Så jäkla trist väder. Små regnar lite idag oxå. Kanske går ut nåt på eftermiddagen iställe. Får se. Rätt skönt att inte göra nånting en dag...
Men så är det ju den där jäkla viktstressen igen. Va till Tommy och Rosie och tittade på film igår så jag passade på att väga mig. Insåg att jag nte gått ner nåt mer och fick ju så klart panik. Vet att jag pratat om det här flera gånger, men jag behöver verkligen hjälp att sluta stressa om det. JAG VET att jag inte kan tänka på det hela tiden, men det är verkligen lättare sagt än gjort. Och jag vet at det även kan vara en anledning till att inte mjölken rinner till ordentligt, att jag stressar så mycket. Jag MÅSTE släppa det. Jag är mamma nu. Måste ju först och främst tänka på att Signe måt bra. Det får väl ta den tid det tar... Dom flesta säger ju att man får räkna med ett år ungefär innan man går ner allt. Och det ä ju ett tag tills dess. Har ju bara gått 7 veckor än :-) Synd bara att man inte är en av dom där kilona bara rinner av när dom ammar....

Nej nu ska jag lägga mig och mysa med lill skrotan...

Trist väder

Ja idag är det trist. Va ute och gick imorse och då småregnade det och va bara 2 plusgrader. Va inte alls speciellt nice. Nu är det iaf varmare men fortfarande alldeles grå mulet. Trist. Hade hoppats på finväder så vi hade kunnat sitta ute och myst lite. Men men, en annan dag.

ja Signe sov riktigt bra i natt oxå. Ersättningen har blivit min nya vän. Fick nu igen för ungefär en och en halv timme sen och nu sover hon gott. Känns jätte trist att det inte funkar fullt ut med min amning. men det är ju huvud saken att lill gumman är mätt. Och än så länge så äter hon ju bara ersättningen två gånger per dygn och resten av gångerna suger hon ju på bröstet. Så vi får ta en dag i taget helt enkelt.

Nej nu ska vi nog spela lite Guitar Hero. I rock :-)

Ha en fortsatt bra lördag alla!!

Tävling



"Jag är med i utlottningen om ett presentkort värt 300kr från Sovtex hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå

Wow

Ja det verkar ju funka med att ge ersättning på kvällen iaf. I natt sov hon sex och en halv timme rakt av. Somnade halv tolv och sov till sex. Förstå vad skönt. Så länge har jag inte sovit sammanhängande sedan hon föddes. Helt fantastiskt :-)
Det enda som inte va bra var att mina bröst höll på att sprängas imorse. Vaknade av att dom värkte och va alldeles knöliga. Aj aj aj. Så nu ikväll har hon fått ätit på båda mina bröst innan hon fick flaskan så det inte blir så jätte många timmar tills hon kan suga på bröstet igen. Så vi får väl se hur det går. Testing testing :-)

Annars har det varit en bra dag. När klockan va tio imorse hade jag hunnit varit ute och gått, magtränat, ätit frukost, tvättat en maskin och städat huset. ja inte allt. Dammat hela huset iaf och städat toaletterna. Helt otroligt va mycket man kan få gjort så där på morgonen. Och så himla skönt att ha det gjort direkt på morgonen. Kan man bara slappa och mysa med Signe sen. Very nice :-)
Sen på eftermiddagen åkte vi till svärmor. Va bara tänkt på en fika men vi blev kvar på middag oxå och kom inte hem förens nu halv tio. Himla mysigt.
Nej nu ska jag äta mig lite chips..ler..

Ha en bra kväll!!


Här har lill skrutten mått väldigt bra idag. Låg och log. Vände sig från den ena sidan till den gjorde hon oxå. Duktig våran tjej :-)





Snark!!

Ja idag har jag verkligen inte hunnit med nånting jag skulle göra. För det första så lyckades Göran få Signe att somna om en sväng imorse, så det blev promenad vid kl 10, vilket va lite senare än jag planerat. Sen tvättade jag en maskin och så va det dags för lunch. Sen ville inte Signe sova, men jag hann iaf städa toaletten nere innan det va dags att åka på affären och veckohandla, Och sen har det bara dykt upp nya saker hela tiden. Så nån städning blev det inte idag. Får göra ett nytt försök imorrn.

Har iaf testat att ge Signe lite ersättning idag. Gick jättebra för henne att ta flaskan och hon sög i sig all ersättning också. Så det verkar ju inte vara några problem iaf. Men därimot tror jag vi gjorde lite för lite för hon ville suga på bröstet efteråt oxå :-) Men det va iaf skönt att veta att det funkar. Ska testa att ge henne lite nu oxå innan vi ska sova kanske hon sover längre i natt om hon ätit ordentligt innan. Så himla svårt att veta sådana här saker när man jag aldrig haft barn förut och inte riktigt vet hur det funkar som. Men det är väl bara att testa sig fram tills man kommit på vad som funkar bäst för just oss..

Nej nu ska vi alldeles strax gå upp och lägga oss. Göran sitter och matar Signe nu. Ser så mysigt ut :-) Och så skönt att veta att hon äter ersättningen oxå. Kan jag ju åka hemifrån och veta att det inte blir kris om hon blir hungrig och jag inte är hemma. Inte alls dumt :-)

Sov gott!!


Härliga sol

Åh vilken härlig eftermiddag jag haft. Jag, Signe och Selma har suttit ute på bron och solat. Eller jag har solat och läst Mama och Signe och Selma har legat och sovit :-) Så himla nice...
Inte blivit så mycket nyttigt gjort dock. Bara tvättat lite.. Men nån dag måste man ju få ha när man bara myser oxå, eller hur?? För imorrn blir det nog till att städa lite. Så hinner man ju städa en gång till innan påsk.

Nej nu måste jag kolla potatisen. Idag bir det stekta isterband och mjölkstuvad potatis. Mmm mmm mmm :-)

Uppe med tuppen

Ja det är bara att inse. Signe är inte morgon trött hihhi.. Tio i åtta va vi redan påklädda och redo för promenad. Då hade hon redan varit vaken bra länge. Så det va lika bra att gå en liten sväng. Och morgon promenader innan frukost gör ju susen om man vill gå ner i vikt :-) Så jag försöker gå nån dag i veckan så här före frukost.
Så nu ligger Signe på golvet i vardagsrummet och jag passar på att blogga lite.
Är rätt skönt att vara uppe så här direkt på morgonen. Kan man ju hellre lägga sig och vila en sväng sen på dan.

Strålande väder är det idag oxå. Kanske sätter mig på bron sen. Läser en tidning och soar lite. Inte alls dumt. Perfekt tid att vara hemma i :-)

Nej nu ska jag passa på att slänga mig i duschen medans lill skrotan sover.

Fridens!!

RSS 2.0