Lördag!!

Ja idag slappar Elin Jonsson. Faktiskt! Och det går ganska bra. Har ju som lite svårt för det. Men jag har bara plockat undan lite saker, tvättat tre maskiner och städat toaletterna. Annars har jag bara tagit det lugnt. Jo jag va på aff'ären en sväng oxå. Ida ligger i feber så jag va och köpte lite blåbärssoppa...
Så nu tänkte jag se på ett avsnitt av Sex and the city här uppe i sängen innan jag ska ner och laga mat. Idag blir det hemma gjord pizza. Orkar inte engagera mig i nåt avancerat. Och så blir det maräng swiss (stavning) till körslaget. Ida hejjar på Erik så vi måste ju kolla hur det går.

Ha en fortsatt bra lördag alla!

Hjälp!! :-)

Ja jag va ju till läkaren igår. Och nu har dom iaf bestämt sig för att jag ska sättas igång i Sundsvall för att vara säkra på att allt kommer att gå så bra som möjligt.
Så vi va väl där i ca 45min och pratade om allt möjligt. Och eftersom jag va in på förlossningen i söndags och då va det inte "klart" inför nån förlossning alls så tyckte han att han skulle vänta lite med att känna på mig. Hade ju tid hos bm på torsdag så hon kund ekänna då och så skulle jag träffa honom den 9.e igen för att möjligtvis åka till Sundsvall då. Ja det lät ju bra tyckte jag och Göran. Men sen började han fråga mig hur magen kändes, om jag hade mycket sammandragningar osv osv, så Göran flikade in att jag hade mycket ont osv. Så då skrattade läkaren lite och sa- Kanske jag ska känna på dig ändå?
Sagt och gjort. På med handskarna och in i mörkret hahaha.. -Ja du Elin, vi kan nog inte vänta tills den 9:e. Tappen är nästan helt utplånad och huvudet är väldigt långt ner. Du får nog komma tillbaka på måndag får vi känna på dig igen..
Iiiihhhh!! Hjälp!! :-) Jag är rädd. Vi kanske har Kalle Kula hos oss i början på nästa vecka :-) Gud så spännande..  Om det inte går tillbaka, för det sa han att det kunde göra. Men om det inte blir på måndag blir det ju iaf snart :-)
Känns helt sjukt. Har hela tiden känts så långt borta och nu är det inte det. Hoppas det går bra med igång sättningen bara så det inte tar flera dagar.. Men men, det visar sig ju. Bara Kalle kula mår bra så...

Nej nu ska jag jobba på så ska jag gå hem sen. Och VILA!!!!!!!!!! Kan ju behövas nu hihihi.. Jag som skulle vara ledig och vila upp mig innan. Blev inte riktigt så. Troligtvis iaf :-)

Bara en dag kvar..

Ja nu är det bara en dag kvar. Halv tre imorrn slutar jag och då kommer det att dröja läääääänge innan jag ska jobba igen. Nice nice :-)

Va iväg och veckohandlade på lunchen. Ska till läkaren kl 15 och Tom har handbollsträning kl17. Ingen mat hemma och hinner ju inte handla emellan läkaren och träningstiden direkt. Lite stressigt men rätt så skönt att ha det gjort oxå. Behöver jag inte bekymra mig om det ikväll. Kan jag gå ut och gå en sväng istället. Satte i mig choklad här på lunchen, så det kan ju behövas hahahha..

Nej nu måste jag jobba vidare. Återkommer om läkarbesöket..

Hemma idag

Ja idag har jag bara varit p jobbet en sväng. Har haft ont i hvudet hela natten och hade det även när jag vaknade.
Så jag klev bara upp för att sljutsa Ida på dagis sen åkte jag hem och vilade lite till.
Vid strax efter tio åkte jag på jobbet, fixade lite där och vid halv tolv gick jag och Selma hem igen...  Sen slappade jag på soffan i nån timme innan det va dax att hämta Ida igen.
Så idag har det inte blivit mycket gjort. Hade tänkt städa undan lite, men det får nog bli imorrn. Om jag inte gör det ikväll..ler..

Nu är det bara två dagar kvar på jobbet. Så himla skööööönt!!!

Magen v 38

 

Rummet....

Ja här kommer bilder på hur rummet till liten ser ut just nu. Men ni behöver inte vara orolig, liten ska inte behöva ha det så där kalt och tråkigt hela tiden. Ville bara visa hur det ser ut just nu. Det ska ju så klart upp grejer på väggarna osv sen.

 


Ikväll blir det ingen promenad iaf. Har alldeles för ont. Ska ligga på soffan och läsa Amelia istället. Fick en prenumeration av mamma och pappa i julklapp, så idag hade jag en ny tidning i brevlådan när jag kom hem. Älskar att få hem tidningar. Blir lika glad varje gång jag ser att det kommit en ny :-)



Lipstick Jungle




Är det nån som följer den här serien nu? Har sett två avsnitt och den verkar väl ok tycker jag. Tycker om att se serier som är så väldigt långt från ens eget liv. Få drömma sig bort lite om hur lyxigt och härligt man kan ha det hahaha..

v38

Vecka 38 - 26 jan - 1 feb 2009
Kroppen: Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.


Mycket klagande nu...

Vet att det är mycket klagande nu, men humöret är inte på topp direkt. Hatar att inte få sova riktigt på nätterna, att ha skitont överallt osv osv osv...
Har ingen vidare lust att skriva nåt idag. Måste fakturera vidare. Får se om humöret är bättre ikväll.
Ha en bra dag så länge!!

En till bara :-)



☟ "Jag tävlar om ett Zillstar.se presentkort på 400kr hos SessanOchPrinsessan"

Tävling hos Tant Ulrika igen



"Jag är med o tävlar om ett presentkort på 500kr från Saker&Sockor hos Tant Ulrika. Var med o tävla du oxå!"

Måndag kväll

Ja då har jag varit ute på en liten promenad då.. Blev inte så långt. Va väl ute en halvtimme kanske. Va ute i 45min igår så det fick räcka. Jobbigt att vara ute när det är oplogat...
Har inte knäppt nån kort på hur rummet till liten blev uppe än. Gör det imorrn istället. Har så ont i huvudet så jag tänkte slå av datorn och lägga mig på soffan nu. Men ni får en bild på det jag fick av pappa istället :-)



Rätt rejält rosa va :-) Men det blir härligt nu till våren med lite färg. Lite less på allt brunt och grått osv....
Todels!!

Tävling Tant Ulrika



Jag är med o tävlar om ett presentkort värt 300kr från RaffiGiraffi hos Tant Ulrika. Var med o tävla du oxå!"

Förlossningen

Ja igår va vi på förlossningen en sväng. Hade inte känt bebisen på två dagar och började bli orolig. Så jag ringde på förlossningen och dom tyckte jag skulle komma in. Så jag låg på ctg-kurva i ca 45 min och allt såg bra ut. Hjärljuden va bra och man såg att liten rörde sig. Puh!! Så jäkla skönt. Sen va det en läkare in som kände på mig lite oxå, och han sa att livmodertappen ej "ramlat" ner än så det är inte dax än iaf hihhi.. Men nog känns det lite jobbigt att det inte är mer "klart" lixom. Skulle inte ha något emot om Kalle Kula kom nu. Har så jäkla ont nu och känner mig som om jag väger 200kg osv osv..  Och i helgen har vi fått klart med sängen och skötbordet oxå så nu är det fritt fram att komma. Ska ta en bild när jag kommer hem så ni får se hur det blev. Jag är iaf väldigt nöjd. Måste bara dit med lite tavlor och lampor och sånt nu. Men som jag sagt förut, vill jag vänta lite och se vad det blir :-)

Mamma och pappa va här i lördags oxå. Hur mysigt som helst. Tycker så mycket om när dom kommer och hälsar på. Så då fick jag mig min första semla för i år. Mmm mmm mmm!
Och så va vi på stan en sväng så jag fick en halsduk och en annan liten grej utav pappa som va på rea. Tror han tyckte synd om mig för att jag bara kände mig fet och ful så han ville pigga upp mig lite. Lägger ut bild på det sen oxå. Tack snälla pappa! Du är bäst!!

Nej det är väl bäst att jag jobbar lite. Sista veckan nu!! Så jäkla skönt....
Ha en bra dag!

Aaaahhhh!!

Jag har inte gått hem än. Vad är det här. Alltid är det nånting mer som måste göras när man bestämt sig för att gå hem tidigt. Morr!! Men nu blir det bara en kopp kaffe och sen blir det hemgång...

Jiiihoooo!!

Nu är det bestämt. Det blir en till film. Very very nice :-)



Aaaaaajjj!!

Nu vill min rygg göra helg. På riktigt. Det är riktigt illa nu. Fy fan. Men idag ska Göran ha bilen på eftermiddagen så jag och Selma ska gå hem från jobbet. Ska bli riktigt skönt. Saknar våra promenader till och från jobbet. Och ska bli så himla skönt att få frisk luft samtidigt som det är dagsljus. Very nice. Och inte smet jag hem nåt tidigare igår heller så idag blir det. Tänkte dra vid halv två, två nån gång. Inte dumt så här på en fredag :-)

Och jag längtar redan till middagen ikväll. Idag blir det pitabröd med kyckling, sallad och vitlöks dressing. Mmm mmm mmm. Gott gott. Sen är jag väldigt sugen att köpa med mig semlor hem. Men vi får väl se. Kanske köper några tills mamma och pappa kommer och hälsar på imorrn istället.
Och imorrn ska älsklingen på hockey med sin son i Ö-vik. Så då blir det chips, dip och tjejfilm för Elin Jonsson :-)

Och så vill jag passa på att säga grattis till Takida som vann en Rockbjörn igår.. Det va ju inte en dag för tidigt att dom vann ett pris!!


En till tävling!




Jag är med och tävlar om en Gele eye liner med tillhörande pensel från Face på www.bambii.blogg.se..

Vore väl inte så dumt :-)

Nya jeans? Ja tack!!!

Gud vad jag längtar tills jag får köpa nya jeans. är så jäkla trött på dom här mamma kläderna nu.. Undrar hur länge man kommer att måsta gå runt i dom efteråt... Hur lång tid det tar innan jag kan få köpa ett par "vanliga" jeans..
Jag är verkligen trött på att vara gigantisk nu... Bläh!! Tur att liten kommer snart :-)


 


Va till bm nyss. Allt såg bra ut. Hon tycker synd om mig bara att inget är som klart inför förlossningen. Ska jag åka ner så dom sätter igång mig eller inte. Hoppas det blir klart efter att jag varit till läkaren på torsdag..
Hade gått upp två kilo till iaf och sf måttet låg på 32. Hjärtljuden låg på 146. Och så är det ruckbart nu, så det börjar ju att ta sig lite hihihi...
Nej nu måste jag jobba på. Tänkte faktiskt smita hem efter lunch idag. Helt slut.. Ska bli så skönt att bara jobba en vecka till.

Tävling



Nu är jag med och tävlar igen!! Hoppas hoppas :-)

Älskade syster!

Den här väntade på mig i brevlådan idag när jag kom hem. Världens bästa syster har varit i farten igen. Du är guld värd Sara. Älskar dig! Du kommer att bli världens bästa moster :-)


Ryggont!!

Ja nu har värken kommit tillbaka i ryggen. Klarat mig länge nu, men igår kom den som ett brev på posten och vägrar att gå över. Och ont i vänstra axeln har jag oxå så jag vill kräkas. Kan inte sova för det är som värst när jag varit stilla ett tag, vilket man ju är när man ska sova... Skönast är när jag har den i ett uppsträckt läge, men så kan man ju inte gå runt direkt hahaha..
Ja Göran fick körning till Sundsvall kl 13:00 med retur kl15, så han kommer nog inte hem förens halv sex, sex kanske. Så nu är frågan om jag ska passa på att gå ut med Selma direkt när jag kommer hem från jobbet, eller om jag ska
passa på att gå och lägga mig och vila och gå ut ikväll.. Svåra val...ler.. Iofs vore det ju skönt att gå direkt efter jobbet så är det ju gjort. Och så är det ju fortfarande lite ljust då, och det vore ju inte heller helt fel att få lite dagsljus. Dåligt på den fronten tyvär. Längtar efter våren när det blir lite ljusare igen. Börjar bli less på mörkret nu.

Nej nu ska jag göra ett ryck innan jag ska gå hem.
Fridens!!

Böcker

Ja alla som känner mig vet ju att jag älskar att läsa böcker. Och läser det mesta. För några år sedan va jag väldigt insnöad på biografier men inte läst några på nåt år nu, men jag känner suget smyga sig på igen. De här böckerna har jag funderat på ett tag nu..
Nån som har läst dom som kan ge ett utlåtande??!!

     

v37

Vecka 37 - 19 jan - 25 jan 2009
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Armband

Hittade det här på Nelly.com
Tyckte jag va fint.. Börjar få lite vårkänslor tror jag. Redan hihhi.. Sugen på lite rosa och sånt nu :-)


Tävling hos Tumadre




Jag är med och tävlar om ett presentkort värde 500:- hos Oki-Doki barnkläder.
Tävlingen hittar du hos [
TUMADRE ] .

Idag mina vänner..

Ja idag mina vänner ska jag jag köpa mig en påse med godis :-) Har varit sugen på det nu i flera dagar och idag ska jag slå till hahaha.. Nu är det ju bara några veckor kvar tills man ska börja tänka på att börja äta nyttigt och gå ner i vikt igen, så det är väl bäst att man passar på, eller hur??
Ska ner på banken sen och uträtta lite ärenden, så då passar jag på att smita förbi Videoteket...
Nej nu måste jag jobba...

Äntligen hemma...

Ja idag har vi äntligen tagit hem barnvagnen och satt ihop den. Den är så himla fin. Och superpraktisk måste jag säga. En massa bra finesser :-)



köpt de här till oxå... Fin, eller hur?? :-)



Och så här har jag sett ut idag. Tycker om att ha håret så där lockigt hihihi.. Roligt att ha lite annorlunda. Som jag skrivit förut så är jag ju så jäkla trött på mitt hår...
Och ser ni vad magen fortfarande är högt upp lixom. Va på föräldrarkursen idag och alla de andra tjejerna är typ dubbelt så stora som mig och deras magar har börjat att sjunka. Kanske jag inte ska ha barn i februari utan i mars..skratt..


     

Måndag igen...

Ja då va det måndag igen då. Sjukt va fort helgerna går.. Ville absolut inte vakna imorse. Va så varmt och skönt i sängen. Och så sover jag så otroligt dåligt på nätterna nu. Så jag är trött hela tiden. Gör ont att vända sig i sängen, kan inte andas och så.. Så himla jobbigt. Men det är ju inte så långt kvar nu som sagt.

Less är jag på mitt hår igen oxå,. Inte varit riktigt nöjd med det sen jag flyttade till Sollefteå. Inte hittat nån frisör som jag är riktigt 100% nöjd med. Helst av allt skulle jag vilja beställa en tid hos Erika hemma i Fränsta. Aldrig varit så nöjd med nån frisör som jag va med henne. Och då har jag ändå gått hos frisörer som jobbat på Björn Axén i STHLM osv.
Men det känns väl lite onödigt att boka tid i Fränsta när man bor i Sollefteå, men samtidigt skulle det ju vara en anledning att få åka hem och hälsa på. Kanske får beställa en tid när jag ska gå hemma sen. Sova hos mamma och pappa. Ja, vi
får väl se :-)

Nej nu måste jag nog jobba lite hihihi..
Adios!

Fina






Hur fina är inte dom här då???

Ja idag har det inte blivit mycket gjort. Jag och Selma va ute och gick i 45min annars har jag inte gjort ett dugg. Va ju meningen att vi skulle skruva isär databordet och sätta ihop skötbordet, men Göran vaknade imorse och hela kinden va alldeles uppsvullen. Har haft problem med en tand sen vi träffades och igår började han att få lite ont igen. Får problem med tandköttet och imorse vaknade han som sagt och såg ut som om han hade påssjuka. Stackarn! Måste ringa till tandläkaren imorrn, måste säkert skära upp och tömma på var eller nåt. Usch och fy!! Så han har haft så ont idag så det blev ingenting skruvat. Synd, men vi får ta det till veckan istället...
Nej nu måste jag nog äta nåt igen. Inget verkar vilja stilla min hunger idag hahaha...

Tävling




Jag är med och tävlar i Eira - Min ögonsten blogg
om ett presentkort värt 400 kr hos Poppilopp!



Lördag!!

Blir ett snabbt litet inlägg bara. Som jag sagt förut så fyllde ju Ida år igår. 9år. Stor tjejen :-), så idag kommer Görans familj på fika så jag måste snart börja gå och göra iordning.. Har iaf tagit fram kakorna från frysen hihihi..

Har hunnit städa här på morgonen oxå, tvättat lite osv. Det enda jag inte hunnit är Selmas promenad. Får bli en liten sväng senare istället.

Nej nu måste jag gå. Återkommer ikväll!!

Mer vill ha :-)

   

Allvarligt!!

Alltså seriöst. Finns det inga som helst gränser över hur kallt det kan bli. Idag va det -29grader när jag åkte på jobbet. Helt sjukt kallt. Bilen va hur seg som helst fast den stått på motorvärmaren. Och Selma ville defenitivt inte gå ut och kissa. Hon kan hålla sig hur länge som helst när det är så här kallt, och det kan jag förstå..ler..

Idag fyller Ida 9år så det blir till att göra tårta när jag kommer hem. Hoppas bara Göran inte har körning hela kvällen så han kan vara hemma och fira lite.

Längtar till våren nu. Och till att få vara lite smalare igen och kunna ha "vanliga" kläder. Och få köpa lite nya kläder. Är så trött på allt jag har nu. Och det känns ju rätt meningslöst att köpa nya nu lixom. Så trött på att vara så här stor nu.. Nu får det vara nog!!!!!!!!!!!! :-)

Nej nu ska jag ta och skriva ut ite fakturor och sen blir det lunch. Åker nog hem idag och lägger mig på soffan lite :-)

Kram

Lite vill ha igen

    

Vill ha ett par sköna skor som jag kan gå mycket i till våren. När man ska ut me liten i vagnen. Skulle kunna tänka mig typ sådana här skor. Hittade dom här på Bianco. Jackan gillar jag oxå...

Kallt igen

Ja då va det kallt igen då. Blev ingen promenad ikväll. Tittade på termometern och den stod på -21grader. Då sa jag och Selma tack, men nej tack!!
Så jag tog mig lite marängswiss ( stavning?) istället. Inte alls dumt hahaha...

Va ju på ul idag oxå. Träffade ännu en nu läkare Men helt klart den bästa hitills. Bad tom om ursäkt över att det är så många läkare som tittat på "mitt fall". Och han va väldigt engagerad och intresserad. Så nu ska jag dit den 29:e igen. Då ska han inte mäta barnet nåt mer, utan kolla om jag börjar bli mogen osv. Och isf börja fundera på om dom  ska planera igång sättning i Sundsvall osv. Sen skulle han även kolla upp vad som skulle hända om jag va tvungen arr förlösas här hemma i Sollefteå och så oxå. Känns skönt att äntligen träffa nån som engagerar sig lite. Vet ju som inte så mycket alls om vad som kommer att hända osv. Inte för att det är nån mening att oroa sig för saker och ting som man inte vet i förväg. Och ingen vet ju hur det kommer att gå. Så det är väl bara att vänta och se helt enkelt. Men jag hoppas egentligen att dom inte sätter igång mig planerat. Och det sa ju läkaren idag oxå, att det är ju inte nån optimal situation eftersom det blir så himla jobbigt för kroppen osv. Men som sagt, vi får väl se hur det blir. Den dagen den sorgen...
Och så ville han att Göran ska följa med nästa gång oxå. Så han är insatt i saker och ting. Kändes bra tycker jag. Och då har ju älsklingen fasiken inget val ;-)




Drömmar

Ja jag drömmer rätt så mycket konstigt nu. Och väldigt ofta om förlossningar. Det gjorde jag även i natt. Och allt gick så himla lätt. Märktes knappt att jag hade fött :-) Och det blev en tjej och jag tyckte det va skitkul att Göran hade fel eftersom han är så himla säker på att det är en kille hahaha.. Undrar varför jag ofta drömmer att min förlossning ska gå så lätt. Mitt undermedvetna kanske försöker jävlas med mig och så får jag den jobbigaste förlossningen i värdshistorien *skratt* Jaja, det är ju bara att vänta och se.
Ska på ul idag igen iaf. Skulle egentligen dit nästa vecka men dom ringde igår och ville att jag skulle komma idag istället. Blir nog kanske sista gången nu innan liten tittar ut. Spännande!

Ja igår blev det en tidig kväll för Elin Jonsson. Riktigt skönt faktiskt. Börjar bli riktigt trött och slut nu. Och så är det ju så mycket att stå i den här veckan när vi har barnen och älsklingen jobbar kväll. Men det är ju inte så mycket att göra åt. Ska försöka hinna iväg och veckohandla idag på lunchen oxå så slipper jag det ikväll. Ska skjutsas och hämtas både på teatern och handbollen ikväll och läsas läxor inför morgondagen. Och så måste jag ut med Selma en sväng oxå. Blev ingen promenad igår.
Men nu ska jag sluta att beklaga mig. Ska ju snart vara ledig :-)
Nej nu måste jag jobba lite..ler.. Ha en bra dag alla!!

Sova....

Nej nu blir det sängen. Och ja jag vet att det är tidigt. Är en trött mama.... LIten börjar ta alla mina krafter nu. Återkommer imorrn. Sov gott alla!!

Stormagen

Ja så här har jag sett ut idag. Börjar bli stor på riktigt nu hihihi...





Har bakat lite ikväll oxå. Blev drömmar idag. Ska bara baka bullar på fredag, sen får det vara nog. Dom får inte mer fika än så. Fyra sorter plus tårta. Är dom inte nöjd med det så kan dom baka och ta med sig själv nästa gång. Så det så :-)
Håller på tt fundera på om jag måste gå ut och gå en sväng. Tycker så synd om Selma som inte får komma ut och gå nåt. Förut gick vi ju till och från jobbet, men nu när Göran kör taxi igen så går ju inte det. Iaf inte dom här veckorna när barnen är här. Då måste jag ju skjutsa och hämta....
Men vi får se. Måste köra in Ida i duschen och göra läsläxan med henne nu...

Orolig

Ja nu när förlossningen närmar sig med stormsteg börjar jag mer och mer att oroa mig för saker och ting. Som tex att förlossningen ska gå tokigt, plötslig spädbarnsdöd, att liten ska vara sjuk på något sätt, att amningen inte funkar, hur jag ska klara ekonomin osv. Har ju inga pengar som det är nu, så hur fasiken ska det gå när man ska gå hemma med föräldrarpenning.. Hur har ni som gör/gjort det klarat er? Blir ju inte många slantar i månaden direkt. Har försökt komma på nåt jag kan sälja men har inget hemma hahaha.. Jobbigt det här.  Men men, det löser sig förhoppningsvis.

Igår kom barnvagnen oxå. Står kvar på jobbet dock för jag hann aldrig ta hem den. Så jag har inte kunnat titta på den heller. Får se om jag kan övertala älsklingen att hämta den här idag. Men samtidigt så har vi ju ingen direkt plats för den hemma heller, så det gör väl inte så mycket om den står här ett tag. Men man är ju som nyfiken på hur den ser ut :-)
Blev inget besök på förlossningen igår heller. Va fullt på alla rum så det fanns ingen möjlighet för oss att kika runt. Så vi ska göra ett nytt försök nästa vecka.

 

v36

Vecka 36 - 12 jan - 18 jan 2009
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Golden Globe

Vackra kvinnor på Golden Globe. Tänk om man bara en gång här i livet kunde få bli stylad så här snyggt och få ta på sig en sån vacker klänning. Dreams, dreams, dreams.....


 

Måndag! Bläh!

Tycker inte om måndagar. Vill inte jobba mer nu. Det är bara jobbigt. Känner mig bara stor och tung. Men men, tre veckor kvar nu bara. Men det känns som en evighet. Men man vill ju inte ta ut allt för många mamma dagar innan liten kommit.

Idag är det dax för föräldrarutbildning igen. Idag ska vi gå runt på förlossningen och titta. Känns lite meningslöst med tanke på att jag inte kommer att förlösas här hemma. Men man kanske får reda på nåt smart ändå :-) Och går det riktigt fort så jag inte hinner ner till Sundsvall blir det ju här jag kommer att förlösas ändå. Och så får jag ju dessutom smita från jobbet 45min tidigare vilket gör det värt att gå hihihi...

Igår flyttade iaf älsklingen över datorn och drog nätverkskabel osv in till lillskrubben som nu ska fungera som datarum. Så nu är det bara till att skruva isär databordet och skruva ihop skötbordet, och sen är vi ju ett steg närmare till att rummet till liten är klart. Känns skönt att se att det händer nåt...Nu är det ju bara typ en månad  kvar. Hjälp!! :-)

nej nu måste jag jobba lite.
Ha en bra dag alla!!

Magen v35


Söndag söndag söndag

Ja igår va vi på Birsta för att handla lite till liten. Blev en blöjhink, ett skötbord och lite smågrejer. Såg en massa mer saker jag ville ha, men har bestämt mig för att vänta lite, tills liten har kommit ut så vi vet om det är en tjej eller kille.
Träffade även mamma och pappa en sväng som oxå va i Birsta, på en liten fika. Och så köpte jag en ny jacka, Den som jag köpte i höstas har blivit så jävla ful, så jag va tvungen att löpa en ny. Hittade en på Vila för 180:-... Inte dåligt va :-) Snacka om rea. Kanske inte den absolut varmaste vinterjacka, men den får duga säsongen ut...

Har bakat lite till Idas födelsedag på fredag idag. Vad tycker ni om mina cupcakes??


Tjejfilm :-)

Åh det har kommit en ny tjejfilm som jag vill se :-) Älskar såna här töntiga romantiska komedier.. Nån som vill med?? Tror inte jag får med Göran hihihi..


Barbapappa

Hittade dom här hos Åhelens. Är ju för himla gulligt med Barbapappa, eller hur? :-)










Hittade även dom här kuddarna. Skulle passa bra i vårt vardagsrum tror jag. Inte rikigt nöjd med hur det ser ut där. Skulle vilja byta ut lite saker....


Tävling





"Jag tävlar om en valfria ekologiska produkter till värde av 500:- hos Iob-butiken Muppsan´s blogg. Tävla HÄR du oxå"

Lite rosa är ju aldrig fel..

Hittade den här på HM. Skulle jag helt klart kunna tänka mig. Som sagt, lite rosa är ju aldrig fel till våren, eller hur?? :-)


Det snöar...

Ja idag snöar det igen. Kanske inte så superkul. hade som räckt med det vi hade. Men det är ju iaf lite mildare idag vilket är ett stort plus. Blev ingen promenad igår heller. Efetr vi hade käkat så va det -21grader igen och det är alldeles för kallt för promenader. Så vi myste till det i badkaret istället :-) Göran tycker det är ekonomiskt och bra att bada med mig nu eftersom det behövs så lite vatten. Undrar vad han menar med det *skratt*

Ja sitter på jobbet och har massor att göra men så himla lite inspiration. Vill inte göra nånting känns det som. Bara gå hem och dra täcket över huvudet. Har verkligen inge lust alls att jobba. Så jag passar på att blogga lite istället hihihi..
Ska till bm idag halv ett oxå. Ska bli intressant att höra hur det ligger till med liten.. Om den börjar fixera sig eller inte. Ska känna efter det idag.. Spännande!

Idag har dom skickat barnvagnen från Kronan oxå. Så vi kommer väl att ha den hemma på gården i morgon eller i början på nästa vecka. Skönt, så är det klart oxå. Blev en svart vagn till slut.  Så här ser den ut...




Nej nu måste jag nog jobba lite.... Ha det bra så länge!!

Ingen yoga..

Ja jag hade tänkt köra lite yoga här på eftermiddagen när jag kom hem frn jobbet. Satte på den och började med andningsövningarna, men sen insåg jag att jag inte hade ingen ro i kroppen för yoga. Kändes bara super trist. Och fick sammandragningar av att sitta på golvet hahaha.. Så det får nog bli en promenad ikväll istället. Sen ska jag testa och gå på gymmet på fredag efter jobbet. För att se om det går över huvud taget. Och så ska jag till barnmorskan imorrn så jag tänkte höra med henne vad hon tror. Annars kanske jag får lägga ner det nu och hålla mig till promenaderna.. Vet att jag tjatar om det här hela tiden, men har man alltid tränat mycket är det så svårt att släppa det och "slappa" till sig...

Selma ligger bredvid mig och sover.. Trött efter första dagen tillbaka på jobbet hihihi...
Nej nu måste jag göra middag. Isterband och stuvad potatis blir det idag. Mums! Hoppas älsklingen kommer hem snart bara....
Todels!

Julen borta

Ja idag har jag tädat bort julen. Alltid lite blandade känslor. Blir ju som tomt när alla grejer är borta men samtidigt är det väldigt skönt. Och skönt att ha det gjort. Allt börjar ju bli rikigt jobbigt nu tycker jag. Får sammandragningar direkt när jag kliver ur sängen  hahaha...
Blev en liten promenad ikväll oxå. Lyckades tom få med mig älsklingen *kors i taket* ;-)
Nej nu ska jag titta lite på tv och sen blir det sängen. Första dagen tillbaka på jobbet imorrn. Snark!!!

v35

Vecka 35 - 5 jan - 11 jan 2009
Kroppen: Om kvinnan fick instruktioner om att vila pga tidiga sammandragningar tidigare i graviditeten kan man nu pusta ut. Barnet anses nämligen ha goda chanser att överleva om det skulle födas. Det behöver oftast bara ligga i kuvös för att hålla värmen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.

Kanske nåt sånt här till rummet???

   



Har några fula hål i tapeten där liten ska bo och vi kommer inte att måla eller tapetsera om där, så kag måste köpa några tavlor eller nåt. Dom här va ju lite söta... Men vi får väl se.....


Slapp dag...

Ja idag händer det verkligen inte mycket alls heller. Gör ingenting. Bara ligger på soffan och latar mig. Superskönt, men det börjar kännas som om jag måste göra nåt snart. Men samtidigt så känner jag att, imorrn är sista dagen jag är ledig, så jag vill passa på att inte göra nånting lixom. Kommer snart att ha mycket att göra igen. Rummet till lillskroten ska ställas iordning, måste måla mer i hallen och så måste jag baka igen eftersom Ida fyller år här den 16:e.. Hoppas bara inte liten kommer ut snart. Har inte tid än hihihhii..
Blev ingen promenad idag heller. -22grader. Allt under -20grader är fasiken för kallt för att vara ute i. Och Selma hatar att vara ute i den här kylan. Men imorrn blir det en liten promenad oavsett hur många grader det är. En liten om inte annat. Har gått upp en del i vikt nu hihihhi.. Men iof så är det ju bara 5veckor kvar nu, så det kanske är ok. Och jag brukar alltid gå upp nåt kilo över jul oxå. Viktnojjan sitter i lite fortfarande. Men det är ytterst lite..ler..Men det ska bli skönt att börja äta normalt igen. Blir ju väldigt mycket fika, godis och dricka så här års....
Nej nu måste jag åka på affären.., Ha det gott!!

Mitt i natten

Helt galet att jag fortfarande är vaken. Klockan är tjugo i två.. Inte vanligt när det gäller mig. Men vi satt och spelade Guitar Hero och hade svårt att slute. men när vi väl tog oss upp i sovrummet så satte sig älsklingen vid datorn och jag kände mig inte trött alls, så jag plockade fram laptopen och passade på att surfa runt lite. Så då slänger jag in ett inlägg på en gång :-)
I dag har jag verkligen inte gjort nånting. Läst ut en bok som jag fick i julklapp. Dödergök. Så jäkla bra alltså. Har sträckläst hela dan idag. Kunmde inte sluta.Men det är lite surt nu dock, för nu har jag ingen fler bok att läsa, Kanske får köpa mig en pocket på Konsum imorrn :-)
Hade tänkt gå ut och gå idag, men när termometern visade -26grader kändes det som inte så intressant längre hahaha.. Hoppas det är lite mildare imorrn.
Nej nu måste jag verkligen sova. Kalle Kula verkar tycka det är dax. Boxas på som tusan där inne. Nu är det inte långt kvar hihihi...


   Boktips!!!! Riktigt, riktigt bra bok.

Fredag!!

Har inte så mycket att skriva idag. Hade en trevligt nyårsafton iaf. God mat, gott sällskap och spel. Som det ska vara på nyår. Blev ju ingen champagne i år dock. Lite trist..ler..
Det är fruktansvärt skönt att vara ledig. Idag har jag fasiken inte gjort nånting. Varit ute och gått och plockat lite här hemma bara. Så himla skönt. Men imorrn blir det till att städa. Dammigt här nu. Och sen ska vi till svärmor på middag. Inte alls dumt. Inte allt för ofta man inte behöver laga mat.
Här kommer lite bilder från nyår....

  

     

RSS 2.0