Strålande sol

Jag måste ju säga att vi valt en bra tid på året för att få barn :-) Så himla härliga dagar nu. Runt nollan i temperatur och strålande sol nästan varje dag. Så himla härligt. Kan inte bli bättre. Kommer att bli så härligt nu till våren när jag och Signe kan sitta ute här hemma och sola och ha det bra. Och ta riktiga långpromenader. Jag längtar!!

Ja vi gick och hämtade Ida på skolan idag oxå. Och både Ida och Tom har med sig kompisar hem idag, så nu är det fullt ös uppe på över våningen. Och jag och älsklingen sitter och tittar på skidor. Och lill prinsessan våran ligger fortfarande och sover efter promenaden. Låg ute på bron i vagnen bra länge, men så började hon att vakna till så Göran tog in henne men hon somnade om och ligger nu här inne i vardagsrummet och sover i full mundering. Fleecedress, mössa, täcken, filt osv. Borde ju vakna snart av att hon är varm hihihi...

Nej nu måste nog den här tjejen ta sig nåt att äta. Är konstant hungrig haha..
Ha en bra fredag alla!!

Torsdag

Ja då har ännu en dag gått. Helt oväntat så har jag typ inte gjort nåt idag heller. Tvättat lite och varit och veckohandlat. Och så har Petra varit här och hälsat på lite. Super kul. Kändes så konstigt när jag såg henne och stormagen. Känns som om det va tusen år sedan jag va gravid. Kan knappt komma ihåg hur det kändes. Och då är det bara två veckor sedan jag va det :-)

Nej nu måste jag gå ner och hänga tvätt.
Ska snart uppdatera med lite bilder på min lilla sötnos, älskade prinsessa.

BVC besök

Ja idag på eftemiddagen har det varit en tant här från bvc.. Tydligen är första besöket ett hembesök. Tycker det är jättebra att dom gör det faktiskt. Men jag blev ändå förvånad att dom gör det. Trodde det va nåt man gjorde förr :-)
Fick en massa information om en massa saker och så skulle ju hjärtat vägas. Hade gått upp från 2618 till 2920. Så ungefär 300g på en vecka har lill prinsessan gått upp. Mycket bra. Va ju som lite orolig att hon inte skulle ha gått upp som hon ska, så det va skönt att få bekräftat att hon äter bra..
Så nu ska vi dit nästa onsdag igen..

Nej nu måste jag gå och lägga i en maskin tvätt och sen börja med maten.. Hinner inte med mig knappt. Har inte hunnit ner på bokrean än heller. Hoppas jag hinner ner en sväng imorrn.

Simon & Thomas

Ja jag tycker dom är roliga dom där två... Är väldigt trött på inredningsprogram i övrigt men just dom här två tycker jag är för kul alltså...
Fick faktiskt med mig Göran på promenad att hämta Ida idag. Utan att behöva tjata oxå :-) Så himla skönt att få komma ut och röra ¨på sig. Men det märks att man är i väldigt dålig form. Svettades som en gris hahaha...

Och imorrn blir det nog kanske en tur ner på stan oxå. Bokrean börjar ju imorrn. Jihoo!!! Min favvotid på året hihihi... Ja jag är en boknörd. Och det står jag för :-) Och så måste jag ju köpa semlor. Fetissdag imorrn. Och det får man ju inte glömma.. Nu ska jag titta vidare och sen blir det Lipstick Jungle.
Ha en bra kväll!!

En vecka

Ja det har redan gått en vecka. En vecka sedan jag icg Signe kom hem. Gud vad vad tiden går fort alltså...
Har inte blivit mycket gjort än idag heller. Surfat runt på alla bloggar som jag inte kikat in på på länge. Kände det va dax för en liten uppdatering..
Igår fick Signe sitt första bad. Verkade tycka det va himla mysigt. Låg där och tittade och såg så nöjd ut. Hon är verkligen så söt så man vill äta upp henne :-)
Tog första promenaden med vagnen oxå. Så skönt att det äntligen har börjat blivit lite varmare ute så man kan ta lite promenader.
Och igår sa  Göran att vi skulle gå och hämta Ida på skolan, så jag hoppas på att han fortfarande vill det. Han har ju varit ute och skottat nu i nästan två timmar så vi får väl se.....
Nej nu måste jag väcka Signe så hon ska äta lite...
Ha en bra dag alla!!

Dåligt med...

Det blir dåligt med blogginlägg just nu. Dagarna bara rinner iväg. HInner inte göra nånting förutom att amma och byta blöjor hihhi.. Men det är så mysigt så. Och vi har ju bara varit hemma en vecka, så det tar väl lite tid innan man kommit n i rutinerna på dagarna så man kan få nåt gjort här hemma. 
Och jag har lovat Annelie och Petra i flera dagar att jag ska ringa men jag hinner som inte med mig. Så Annelie förlåt att jag fortfarande inte ringt. Jag ska verkligen göra ett nytt försök imorrn igen..
Nu ska ja försöka titta en sväng på Beck. Får väl se hur länge man kan hålla sig vaken..
Kram alla!
 

Hej igen

Ja då är jag tillbaka igen. Tror jag hihihi.. Så himla skönt att vara hemma. Allt har iaf gått bra och jag och Signe mår bra båda två. Förlossningen va rätt jobbig men det va det värt, så klart :-) Orkar inte berätta alla detaljer. För mycket. Men dom började ju i torsdags med att försöka sätta en ballongkateter så jag skulle börja öppna mig. Men efter ett lååååååångt försök med en hel verktygslåda inne i hönan ( Görans kommentar haha ) så gav dom upp när det inte gick. Då skulle dom försöka med gel på tappen istället, men då började jag få värkar av mig själv så då fick vi gå och lägga oss och sova i förlossningssalen för att se vad som hände. Men natten gick och det blev inget mer, så på fredagen skulle dom försöka med ballongkatern igen, men misslyckades även då.
Så kvart i tio på fredag morgon tog dom hål på forstervattnet och kvart i tolv satte dom droppet. Och sen va det igång. Och det tog tid. Lååååång tid innan det hände nånting, så dom va beredd att stanna av allt och snitta mig istället eftersom jag hade det så jobbigt. Men sen small det bara till och så gick det hur j*vla snabbt som helst istället. För snabbt. Öppnade mig 5cm på tio min. Så jag hann aldrig få nån bedövning. Duktiga mig :-) Barnmorskorna hann knappt duka för förlossning innan hon var ute. Men det va jäkligt häftigt oxå. Kroppen bara tar över och jobbar på av sig själv.
Och Göran va helt underbar. Va vid min sida hela tiden och pussade mig, höll handen och sa att jag va jätteduktig och att han älskade mig..   Han är verkligen bäst min Göran.
Sen hade vi sån tur att vi fick ett eget rum på bb så Göran kunde sova kvar första natten. Sen åkte han hem till barnen på lördag och jag va kvar tills på måndag. Men det va ganska skönt faktiskt. Hade det lite trixigt med amningen från början så det va skönt att få hjälp av tanterna på bb.
Så nu har vi varit hemma några dagar och det känns helt fantastiskt. Hon är så vacker så det finns inte ord. Och så himla snäll. Skriker aldrig, kräks aldrig och är aldrig ledsen *peppar peppar*
Så nu har Görans bror med familj, farmor och moster varit och hälsat på och imorrn kommer mormor och morfar.

Nej nu vill Signe äta lite. Hörs snart igen!
Och tack så mycket för alla fina kommentarer. Det värmer verkligen i hjärtat.
Kram till er alla!!

Signe Maria Mohlin






Hjälp!!

Ja lite nervositet börjar ju ändå att smyga sig på hihi.. Imorrn halv åtta åker vi från stan och förhoppningsvis dröjer det inte så jätte länge efter vi kommit ner innan dom gör nåt. Vill ju att dom ska börja att försöka på en gång. Vill ju försöka undvika fredag den 13:e ;-).....
Så nu är Göran iväg och ska lämna Selma hos Tommy och Rosie och jag sitter framför tv:n och skriver ett sista inlägg för ett tag. Tar ju inte med mig datorn till Sundsvall. Så ni får hålla till godo ett tag tills jag kommer hem och känner mig redo igen.
Men jag kommer verkligen sakna Selma. Lill sötisen våran. Hon är verkligen som mitt första barn. Vet att det kan låta knäppt, men ni som har hund vet ju vad jag pratar om, eller hur?? Saknar hon massor när hon är borta eftersom hon alltid är med mig, hela dagarna.
Nej nu ska jag göra läsläxan med Ida.
Ha det så bra så länge så hörs vi snart igen!!

Kramar

Här är....

några utav kläderna jag såg idag., Hur söta är dom inte då?? :-) Om det kommer ut en liten tjej så kan det hända att jag måste köpa dom här. Såg en annan söt klänning oxå som jag blev sugen på.... Men det är nog ingen risk eftersom vi verkligen tror att det blir en pojke..




Tävling



Är med och tävlar om det här armbandet hos Bambii.blogg.se   Visst är det hur fint som helst?!

Snart torsdag

Ja nu är det inte långt kvar. Är inte så nervös än dock. Tror att jag inte rikigt vågar tro på att det verkligen blir av förens jag är i Sundsvall eftersom det blivit ändrat så många gånger. Men jag hoppas verkligen att dom testar direkt på torsdag morgon när jag kommer in. Så jag inte behöver vänta ännu mer. Men så less som Göran är på alla ändrade besked så kommer han aldrig att tillåta att dom inte gör nåt på torsdag. Tur att jag har han. Jag är för snäll i sådana lägen. Bara accepterar det dom säger lixom.

Va på stan en sväng idag oxå. Va in på Lindex och kunde inte hålla mig från att kolla på barnkläderna. Hade fått hem en massa nya fina grejer. Blir det en tjej så vet jag definitivt vad jag ska köpa iaf :-)
Köpte även lite tidningar och en bok. Kan vara bra att ha nåt att läsa om det drar ut på tiden. Om jag inte kommer igång på en gång osv.
Köpte den här boken
 

Fick ju Dödergök i julklapp och den älskade jag, så nu tänkte jag att jag skulle läsa den här. Nån som läst den?

Annars har det inte blivit mycket gjort idag. Tagit reda på en massa tvätt osv bara. Ingen promenad heller fast det har varit så fint väder. Kändes så kallt och så blev jag alldeles för lat efter att jag varit på stan :-)
Nej nu ska jag kolla vidare på Unga Mödrar. En tjej som föder barn. Måste alltid plåga mig lite hihhi.. Snart är det ju jag.

Promenad avklarad..

Ja det blev en liten promenad idag igen. Så jäkla skönt väder, men super jobbigt att gå eftersom det är oplogat nästan överallt. Men det blev en liten tur iaf.. Sen när jag kom tillbaka skulle jag försöka skotta bort plogkanten nere vid vägen, men då kom grannen till undsättning. Hon frågade om jag hade tänkt föda nu hahaha. Så hon tog snöföraren och tog bort kanten. Supersnällt!

Har annars varit en jättelugn dag. Blev ingen sovmorgon dock. Vaknade av Görans klocka 07:30 och sen kunde jag inte somna om, så jag klev upp vid nio. Men det är så skönt ändå att kliva upp tidigt och sen bara göra ingenting. Gå runt här hemma och plocka lite och så..
Men nu ska jag ner till tvättstugan och ta reda på lite tvätt innan alla börjar ramla in här hemma.
Ha det gott!!

Magen v 39


Snö i massor

Alltså hur mycket kan det snöa egentligen. Göran va ute med snöslungan i går eftermiddag och imorse när jag skulle åka på sjukhuset hade det kommit typ över två decimeter. Nu är han ute med slungan igen och det bara fortsätter att vräka ner. Fortsätter det så här så kommer det att ha snöat nästan en halvmeter i helgen. Helt galet. Och då kommer han att måste ut imorrn igen för vi kommer inte upp på gården annars. Är väääääldigt glad över att snöröjningen är älsklingens uppgift hahaha..

ja jag va ju på förlossningen idag igen. Fick träffa en jättebra läkare idag. Men det blev så mycket sagt att jag orkar tyvär inte berätta allt. Det är iaf fortfarande torsdag som gäller. Men jag har varit ute och skottat lite idag oxå. Efter samtalet jag hade idag så skiter jag i om jag skulle starta innan torsdag. Skulle bara vara skönt :-) Blir det så blir det.

Lite bilder från snölandskapet utanför




Lördag

Ja då va det lördag igen då. Så härligt att ha älsklingen hemma hela dagen :-) Han är just nu ute och skottar snö och jag sitter inne vid datorn och äter godis. Härligt uppdelning va hihihi....
Imorrn ska jag iaf på förlossningen igen. Kl 9 imorrn bitti ska jag vara där. Ringde igår och fråggade vad f*n dom håller på med. Inte kul längre. Har lite svårt att se fram emot att liten ska komma när man hela tiden måste bekymmra sig om hur det ska bli. Men vi får väl se vad dom säger imorrn. IGEN!!!!!!!!!
Nu ska vi spela lite Guitar Hero och så måste jag stoppa in en älgstek i ugnen. Blir rostbiff med potatisgratäng idag. Mmm mmm mmm..



Nån som sett??



Nån som sett? Den går på bio här i stan i helgen och jag är lite sugen.. Kanske sista gången på ett tag nu som man kan gå på bio :-)

Men aaaarrrrgghhh!!!!!!!

Fan va less jag blir. Va ju på förlossningen här igår och då sa dom att vi skulle vara i Sundsvall kl åtta på måndag morgon. Så nu har vi ju börjat ställa för det. Fixat med barnen osv. Så ringer dom från förlossningen i Sundsvall nu på förmiddagen och dom har lite folk på måndag, så dom ville at jag skulle komma på TORSDAG!!!!! Hallå... Nya bud hela tiden. Fel att bestämma sig nån gång. Hade jag ju ställt in mig ännu en gång att det skulle ske, och så blir det ändrat igen. Börjar bli jobbigt att hela tiden få ändrade bud. Men det är väl inte så mycket att göra åt antar jag.

*Fniss*

Jag och Göran har precis varit ute med Selma och kastat med hennes favoritboll. Hon är så jäkla söt alltså. Skuttar omkring där ute i snön. Och Göran som jagar. Vilket är helt hysteriskt kul. Särskilt när han inte har så bra kondis hihihi...

Trött trött trött

Jag vill sova. Jag vill absolut inte laga mat iaf. Väldigt frestad att säga till äsklingen att vi ska beställa mat, men det känns ju samtidigt lite onödigt att slösa pengar på det. Finns ju en viss risk att jag vill göra det när vi kommit hem från BB och är trött osv.. Och jag hade ju tänkt göra korv med stuvade makaroner idag och det gillar jag ju verkligen och det va väldigt länge sen vi åt det..

Va ju på förlossningen för prover idag igen. Alt ser fortfarande bra ut. Och nu har dom sagt att vi ska vara i Sundsvall på måndag morgon kl åtta. Verkar väl inte helt säkert att dom sätter igång mig då på en gång, men det visar sig väl. Vi ska ner då iaf. Men jag hoppas det blir ganska snabbt inpå så inte älsklingen måste åka hem. Vi har ju barnen den veckan och måste ju därför skaffa barnvakt, och då kan han ju inte vara borta hur länge som helst. Men jag vill ju att han ska vara med mig hela tiden :-/ Men det visar sig ju det oxå. Han kommer ju definitivt ner tills det är dax iaf :-) Annars j*vlar hahaha.

Har inte varit på nån promenad idag heller. Har varit och veckohandlat mat, varit på gymet och fryst medlemskortet under några månader och så har jag varit till veterinären med Selma för ett års vaccination.. Men imorrn blir det absolut en promenad. Är nog det enda jag ska göra imorrn. Kanske åka ner på stan en sväng. Och så måste jag beställa linser. Får jag absolut inte glömma. Tagit sista paret nu... Alltid lika gruvsamt bara. Inte billigt direkt. Men men, what to do, what to do!

Nej nu ska jag lägga mig i nån minut och se om sammandragningarna släpper ett tag..
Ha det got!!

Mer vill ha

Hittade dom här på Bianco. Skulle jag helt klart kunna tänka mig :-) Bara måster ha en liten handväska till våren. Antingen en typ sån här eller en kuvertväska. Så jäkla snyggt. Och i nån kul färg. Bra pris va det på dom här oxå.

 

 Skulle även vilja ha ett par nya handskar....

Tävling


Jag är med och tävlar om det här armbandet!

http://myshoebox.se/win/

Jag och Selma



Selma är väl för rolig hon. Hon sitter verkligen på rumpan och tittar på tv:n. Syns inte så jättebra på bilden, men hon sitter verkligen på rumpan när hon sitter i soffan. Och tittar på tv. Precis som oss. Aldrig varit med om en hund som gör det. Men Selma hon kan hon. Så jäkla söt alltså *fniss*

Promenad

Ja idag har vi faktiskt varit ute en sväng jag och Selma. Blev en promenad på 40min. Är väl helt ok tycker jag. Så nu när jag varit så nyttig så sitter jag hemma och ska äta mig en cupcake. Och så har jag tagit fram rabarber ur frysen så jag tänkte göra en sockerkaka med rabarber i sen hihihi.. Så mycket för att vara nyttig. Men men, snart slut på det här lyxandet nu ;-)

Är fortfarande duktig på att inte göra nånting hemma iaf. Känns jätte konstigt, men rätt skönt måste jag ju säga. Funderar på om jag ska se lite på SATC-filmen lite. Dåligt med saker att se på tv:n så här på eftermiddagen. Men vi får se. Ska iaf lägga mig och läsa tidningen. Ni ska se hur jag ser ut på armen förresten. Det va en barnmorskestudent som tog proverna igår och hon stack sönder mig helt. Är alldeles blåssvart hela armen. Ont som f*n gör det oxå.
Höres!!

v39

Vecka 39 - 2 feb - 8 feb 2009
Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Nya prover



Ja här har jag legat i 45min idag igen. Allt ser fortfarande bra ut. Bara trombocyterna som spökar lite, så jag måste dit igen på torsdag.. Blir så jäkla trött när jag är där bara. Det är alldeles tyst, jätte varmt och det enda jag hör är litens hjärtljud. Slocknade totalt på soffan idag i tre timmar idag när jag om hem och samma sak va det i måndags oxå. Så det har inte blivit mycket gjort idag direkt. Men det va ju det som va meningen med att jag skulle vara hemma och ledig oxå. Att jag skulle vila. Så det är väl bra :-) Men det blev ingen promenad som sagt. Temperaturen har legat på -20 hela dan. Hoppas på bättre lycka imorrn.
Nej nu tror jag att jag ska försöka lura i älsklingen att vi ska kvällsfika lite. Te och lite goda mackor. Vore inte alls dumt :-)

Kallt kallt kallt

Ja idag är det kallt. Igen!! -19,5. Jag som hade planerat att gå ner på stan idag. Får nog se hur det blir med det. Det kanske blir lite svalare på eftermiddagen, men fortsätter det att vara så här kallt får det bli en annan dag istället. Är så himla typiskt bara. Så här har det varit hela vintern. När jag äntligen är ledig och ska ta med Selma på längre
promenader så blir det svinkallt. Irriterande!!!

Nej nu ska jag åka på sjukhuset och ta nya prover. Dom ringde igår och ville att jag skulle komma in idag igen. Hur mycket det nu kan hända på ett dygn. Men men..

Inte Dagen D

Ja det blev inge Sundsvall eller bebis idag. Hade inte hänt nåt mer sen i torsdags så läkaren jag träffade idag tyckte att vi skulle vänta tills nästa måndag. Sa att det är ju inte bra att starta nåt som inte är klart lixom. Och det låter ju vettigt. Så vi får väl se vad som händer här under veckan, annars blir det väl måndag som det ser ut då.
Lite besviken blev jag ju allt. Hade ju som ställt in mig på att åka ner dag. Men men, inte mycket att göra.

Så resten av dagen har varit väldigt lugn. Gick och la mig och sov i några timmar efter sjukhusbesöket. Så jäkla skönt. Sen har jag varit ute ich gått med Selma en sväng och nu sitter jag framför tv:n. Men jag måste gå och börja med maten. Börjar känna mig hungrig. Idag blir det lax i ugnen med sweet chili och pressad potatis. Mmm mmm mmm. Älskar lax.
Hörs imorrn igen.
Todels!

Måndag= Dagen D?????

Ja undrar om det är imorrn liten kommer.. Känns super skumt att det kanske är så.. Men super härligt oxå så klart. Längtar så himla mycket..
Så ikväll blir det väl til att ställa fram väskan och packa ner det sista som linsvätskan och glasögonen.. Och så får väl Göran slänga ihop en väska oxå med necessär osv :-) Kommer nog att bli lite besviken om det inte blir så vi får åka in imorrn oxå. Har ju som lite ställt in sig på det nu. Men men, vi får väl se.. Beror väl säkert på hur mycket dom har på förlossningen i Sundsvall oxå. Är det mycket kanske vi får vänta nån dag..

Nej nu ska jag ta och kolla på lite SATC igen hihihi.. Kan som inte få nog..

RSS 2.0